Piroscipőben - A mese csak egy éjszakára szól


Nyitólap • Blog • A mese csak egy éjszakára szól

A mese csak egy éjszakára szól

2016-06-10 18:31

Délceg királyfik és csillogó pompába öltözött királylányok gyülekeznek hétvégéről hétvégére a modern báltermek előtt. A villogó neonfények, a kiszűrődő zene már az érkezés első pillanataiban megalapozza a hangulatot.

a vadász

Odabent néhány pohár (üveg) frissítő elfogyasztása után igazán felszabadultan lépnek a táncparkettre az egybegyűltek. Persze akadnak olyanok is, akik csendes szemlélődéssel mérik fel a lehetőségeket. Nem, kérem, egyikük sem petrezselymet árul: a hölgyek üvegcipellőikben egyensúlyozva vadásznak aznap esti lovagukra. És persze a lovagokat sem kell félteni: kisfiús mosollyal vagy épp megkapó sármmal tekingetnek a kisasszonyok felé. A tekintetek találkoznak, a pillantások egybeforrnak, izzani kezd a levegő… Igen, kimondva vagy kimondatlanul, a gátlásoktól mentes felnőtt játékok színtere ez. A forgatókönyvet mindkét fél ismeri: rövidke csevely, csak a nevek tisztázása végett, összesimulós tánc a lényeges részletek feltérképezésével (kerülendő a zsákbamacska effektus), és cipőelhagyós hamupipőke jelenet nélkül távozás a tettek valódi helyszínére… Happy ending, telefonszámcsere nélkül.

Vad és vadász

Egyéjszakás kalandok voltak, vannak, és minden bizonnyal lesznek is. Valami azonban megváltozni látszik. Ahogy a társadalmi élet számtalan területén, úgy itt is kezdenek felcserélődni a szerepek. Már nem csupán a férfiak kiváltsága az egy estés vadászat, ők maguk is vadakká válnak.  A pimaszul öntudatos nőknek ugyanis már nem áll jól az áldozat szerepe. Ők maguk diktálják a játékszabályokat, ők választanak és használják ki a teremtés koronáit. Igen Uraim, tetszik, vagy sem, ez a világ is átalakulóban van! A pillanatnyi élvezet iránt támadt vágy ma ugyanannyira a nőké is, akik ezt teljes mellszélességgel és persze mellbedobással vállalják is.

Mi a válasz?

Majd hívlak! Vagy mégsem?

A lepedőgyűrős éjszaka után folytatás nincs. A hosszas búcsú is elmarad. Helyette gyors zuhany, gyors öltözés, és a sztori pont olyan hirtelen ér véget, ahogy kezdődött. A madárlátta királyfi vagy királylány tovatűnik a messzeségben.  Mondhatni felesleges telefonszámcserével bíbelődni, hisz mindkét fél tisztában van vele, hogy ez a találkozás nem egy életre szólt. Ha a lovag/lovagina mégis bepötyögi az aznapi kaland számát a mobiljába, és egy odavetett „Majd hívlak!” mondattal távozik, statisztikai adatok nélkül is megjósolható, hogy a végkifejlett ez esetben is ugyanaz. Ábrándok kergetése tehát nem ajánlott.

Tanulságok…

Talán a legjobb, ha mindenki levonja a sajátját. Általános igazság aligha létezik. Vannak férfiak, és ugye nők is, akiknek lételeme a hódítás, és az effajta kötetlen egymásra találásokban teljesednek ki. Mások számára elképzelhetetlen és talán ijesztő is az egyéjszakás történet. Mindegy melyik táborhoz tartozunk, de ne ítélkezzünk a másik felett. És ha megtörténik: utólag megbánni felesleges, ahogy azon sem érdemes keseregni, miért nem használtunk ki egy kínálkozó alkalmat. A ma éjszaka még előttünk áll…

Eredeti megjelenés: www.ricsajok.hu

Címkék:




       


Grafika: ZuzuDesign