Piroscipőben - Félmosoly


Nyitólap • Blog • Félmosoly

Félmosoly

2016-10-10 18:00

“…Nem tudom elfelejteni azt a három nőt ott az esküvő öltözőszobájában. Fővárosi lagzi volt,egy külső kerületben, de akkor is fővárosi. Szóval három nő beszélgetett a nem túl tágas szobában, ahová a mulatozók hangja sem szűrődött fel. Meg talán nem is hallották volna, mert volt valami nehéz akkor, ott abban a helyiségben.

Az egyik nő a kanapéra kuporodott, elegáns ruhája alá húzva a lábait. A másik a földön ült, még a nászajándékokat csomagolta. A harmadik a fotelben. A férfiak volt a téma. A halvány mosolyok, a messzire révedő tekintetek nem tudták elfedni a szavak mögött húzódó csalódottságot. A megadó várakozást, a kérdőjeleket.

Ahogy ez a három nő megbeszélte, hogy vészeli át hetek, hónapok (khm…évek) üresjáratait. Önkritikát élesre állítva, mantrázva, olykor egy szeretőt csatarendbe állítva, munkába temetkezve, önmeggyőzve… Nem magányról beszéltek, még csak nem is egyedüllétről, de akkor is…

Teljesen olyan volt ez a jelenet, mint egy kimerevített Szex & New York rész. Csak ez nem úgy végződött, mint a sorozatepizódok szoktak. Mert ez nem is egy film. Tanulság sincs, legfeljebb egy félmosoly…”

Félmosoly

Címkék:
       


Grafika: ZuzuDesign